ΕΓΙΝ ξεκινά τις εργασίες του – οδηγίες χρηματοδότησης

Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας (ΕΓΙΝ) είναι πραγματικότητα. Την 1η Απριλίου 2021, το ΕΓΙΝ ξεκινά τις εργασίες του στη Λειψία και τη Θεσσαλονίκη για την προώθηση ανταλλαγών νεολαίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Για να πραγματοποιήσουμε μία όσο πιο ομαλή αρχή γίνεται, σας στέλνουμε μερικές πληροφορίες, καθώς και τις οδηγίες χρηματοδότησης του ΕΓΙΝ και το προδιατυπωμένο έντυπο αίτησης χρηματοδότησης.

Πώς λειτουργεί η χρηματοδότηση;
Οι αιτήσεις υποβάλλονται από κοινού από τους συνεργαζόμενους φορείς.

Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για το τρέχον έτος είναι η 30η Απριλίου και η 1η Αυγούστου 2021.
Κατά παρέκκλιση του άρθρου 4.6 των κατευθυντήριων γραμμών χρηματοδότησης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 λόγω της αλλαγής χρηματοδότησης για τη Γερμανία μεταξύ του ειδικού προγράμματος του BMFSFJ και του ΕΓΙΝ μπορούν επίσης να χρηματοδοτηθούν έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει αλλά δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Οι αιτήσεις για το 2022 πρέπει να υποβληθούν έως την 1η Νοεμβρίου 2021.
Τυχόν υπόλοιπα χρήματα μπορούν να ζητηθούν στο πλαίσιο της δεύτερης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το έτος 2022 έως την 1η Ιουλίου 2022.

Οι αιτήσεις για ανταλλαγές σχολείων και αθλητισμού (μέσω του αρμόδιου κεντρικού φορέα) υποβάλλονται στο γραφείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι αιτήσεις για εξωσχολικές ανταλλαγές (μέσω του αρμόδιου κεντρικού φορέα) στο γραφείο της Λειψίας.

Η χρηματοδότηση «δραστηριοτήτων μικρής κλίμακας» σύμφωνα με το 1.3.3 των κατευθυντήριων γραμμών χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών μέσων, μπορεί να ζητηθεί χωρίς τη χρήση συγκεκριμένης φόρμας με μια σύντομη περιγραφή του έργου και ένα πλάνο κόστους και χρηματοδότησης χωρίς την τήρηση των ανωτέρω προθεσμιών υποβολής αιτήσεων.

Για μεγαλύτερα ψηφιακά προγράμματα ανταλλαγής νέων, υπάρχει το 2021 η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων συγχρηματοδότησης από το ΕΓΙΝ στο πλαίσιο κάλυψης μέρους των κονδυλίων ενος οριοθετημένου προγραμματος με βαση το πλάνο κόστους και χρηματοδότησης. 

Κάθε αρχή είναι δύσκολη, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διατηρήσουμε την ελπίδα μας και να προχωρήσουμε τη λειτουργία του Ιδρύματος στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

❗️Κριτήρια Χρηματοδότησης

• Οι νέοι θα πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 12 και 30 ετών.
• Η συνάντηση διαρκεί τουλάχιστον 5 (στα προγράμματα για εμπειρογνώμονες 4) και το μέγιστο 30 ημέρες.
• Η μέγιστη διάρκεια των συναντήσεων προετοιμασίας και μελέτης αποτελεσμάτων των συνοδών θα πρέπει να ανέρχεται κάθε φορά σε 3 ημέρες του προγράμματος και πρεπει να αιτείται ξεχωριστά ως πρόγραμμα για εμπειρογνώμονες.
• Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα πρέπει να είναι ισορροπημένος και στις συναντήσεις να ανέρχεται τουλάχιστον σε 5 συμμετέχοντες ανά συνεργαζόμενη χώρα.
• Ο αριθμός των συνοδών θα πρέπει να αντιστοιχεί στον συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων.
• Το πρόγραμμά σας θα πρέπει να βασίζεται στην αρχή της συνεργασίας: Θα πρέπει να συντάξετε το πρόγραμμα από κοινού με την οργάνωση που συνεργάζεστε και να καταθέσετε από κοινού την αίτηση χρηματοδότησης.
• Η συνάντηση δεν θα πρέπει να έχει τουριστικό χαρακτήρα.
• Η χρηματοδότησή μας αποτελεί οικονομική επιδότηση και δεν καλύπτει τα συνολικά έξοδα του προγράμματός σας.
• Η επιμελής προετοιμασία και μελέτη αποτελεσμάτων είναι πολύ σημαντική για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος και επιδοτείται οικονομικά.


📩 Για ερωτήσεις και σχόλια, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας αρχικά στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις dgjw@mailbox.org και egin@mailbox.org ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση:

ΕΓΙΝ
Αναγεννήσεως 10
54627 Θεσσαλονίκη πηγή: ΕΓΙΝ

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..