Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens και ο γερμανικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Mostar Friedensprojekt, διοργάνωσαν το 4ο Θεατρικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων με τίτλο «Change – Αλλαγή» το Σεπτέμβριο στο Βερολίνο και στην Αθήνα.

📅1-8 Σεπτεμβρίου, Βερολίνο 🇩🇪 Theaterhaus Berlin Mitte
📅15-22 Σεπτεμβρίου, Αθήνα 🇬🇷 θέατρο Τεχνοχώρου Φάμπρικα – Fabrica Theater Stage

Η φετινή θεματική του Προγράμματος Ανταλλαγής είχε τον τίτλο «Change – Αλλαγή»: «Σε έναν κόσμο που όλα υπόκεινται σε μια συνεχόμενη αλλαγή, τι είναι αυτό που μένει αμετάκλητο; Ένας ποιητής είχε γράψει πως «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν». Εμείς, πρωταγωνιστές του δικού μας έργου, κατά πόσο αφηνόμαστε στην συνήθεια, σε αυτό που είθισται και κατά πόσο βρίσκουμε τη δύναμη να κάνουμε το βήμα της «Αλλαγής»; Χρειάζεται αυτή η αλλαγή και τι άραγε πρέπει να αλλάξει; Ο χώρος και χρόνος ίσως να αλλάζουν τα πάντα, μπορεί όμως και τίποτα.»

Σε αυτή την αναζήτηση της έννοιας της «Αλλαγής» συναντήθηκαν συνολικά 20 νέοι και νέες από Ελλάδα και Γερμανία. Στο πλάι τους ήταν οι εκπαιδευτές της Fabrica Athens, Φάνης Κατέχος και Giovanna Michaliadi Sarti. Στην εκπαιδευτική και δημιουργική διαδικασία χρησιμοποίησαν διάφορες τεχνικές που ακολουθούν και που έχουν αναπτύξει, όπως είναι το Θέατρο της Έρευνας.

Από την άλλη μεριά, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τις γνωστικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητές και να συνεισφέρουν σε ποικίλες πτυχές του προγράμματος με την μοναδικότητά τους. Συμπληρωματικά, αγγίξαν τον πολιτισμικό πλούτο της κάθε χώρας όχι μόνο από μια καλλιτεχνική, αλλά από μια κοινωνική και ανθρωπιστική σκοπιά, που συμβάλει στην προσωπική και συλλογική τους διαμόρφωση.

Το «In and Out» αποτελεί ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Υποστηρίζεται από γερμανικό κράτος και αποτελεί θεμέλιο κρίκο του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας.

Κάντε κλικ εδώ για το βίντεο

Περισσότερα για την ανταλλαγή νέων „In and Out“ στο agorayouth (στα γερμανικά)

πηγή/φωτογραφίες:  Mostar Friedensprojekt, Fabrica Athens
βίντεο: Giannis Poulimenos

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..