Τι παίρνετε μαζί σας από το 3ο Ελληνο-Γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας;

Το 3οΕλληνο-γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας έφτασε στο τέλος του μετά από τρεις ημέρες συζητήσεων και κοινών δράσεων. Η καλή διάθεση και ο ενθουσιασμός των πρώτων ημερών δεν χάθηκε και οι συμμετέχοντες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις λίγες ώρες που απομένουν μέχρι την επίσημη λήξη του φόρουμ. Έτσι, η ερώτηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το «Τι παίρνετε μαζί σας από το 3οΕλληνο-γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας;»
Βάσω Κοντού«Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία, γνωρίσαμε αρκετά άτομα από την Ελλάδα και την Γερμανία αρκετά δραστηριοποιημένα στον τομέα της νεολαίας. Αυτό που πήρα από όλο αυτό είναι το ότι οι νέοι αν συγκροτηθούν σε ένα σώμα μπορούν να φέρουν πραγματικά την αλλαγή με νέες πρωτοβουλίες και νέο πνεύμα. Από το 3οΕλληνο-γερμανικό φόρουμ θεωρώ ότι είδα μόνο καλές πρακτικές, ήταν μία ανταλλαγή καλών πρακτικών και είμαι χαρούμενη που συμμετείχα»
Βάσω Κοντού, We can together

Βικυ.Δούκα«Παίρνω μαζί μου καινούργιες κατευθύνσεις από άτομα που γνώριζα από τα προηγούμενα φόρουμ για να πάμε την συνεργασία μας ένα βήμα παραπέρα και παράλληλα τα νέα άτομα που ήρθαν ήταν έτοιμα και πρόθυμα με την ποιότητα που έφεραν μαζί τους να βρεθούμε όλοι μαζί και να μοιραστούμε ιδέες. Πιστεύω ότι η μέθοδος με τα BarCamp ήταν μία πολύ καλή μέθοδος και θεωρώ ότι μας βοήθησε αρκετά, αλλά τα θέματα του Erasmusplus κτλ που μπορείς να κάνεις αιτήσεις και να πάρεις επιδοτήματα, ήταν θέματα που έπρεπε να συζητηθούν ξεχωριστά και να συμμετέχουν όλα τα άτομα για να μην μπερδευτούν με νέες ιδέες που  αναπτυχθήκανε μέσα στο πλαίσιο. Χάθηκαν κάποια θέματα πιο δημιουργικά και καινοτόμα που θέσαμε γιατί οι περισσότεροι έπρεπε να παρακολουθήσουμε αυτά που θα λέγαμε «υποχρεωτικά» θέματα. Αυτό πιστεύω πως αν γινόταν διαφορετικά, δεν θα μπλόκαρε τόσο τη συνεργασία. Γενικότερα, χάρηκα πολύ που βρέθηκα τόσο καλοί άνθρωποι εδώ».
Βίκυ Δούκα, Ένωση Γερμανο-Ελληνικών Εταιρειών α.Σ

Δημήτρης. Αμβροσιάδης
«Φεύγοντας από το 3οΕλληνο-Γερμανικό Φόρουμ Νεολαίας παίρνω μαζί μου όλες τις καλές σχέσεις που δημιουργήθηκαν αυτό το τετραήμερο, τις γνώσεις που μας έδωσαν οι πιο ενεργοί στα προγράμματα ανταλλαγών τα τελευταία χρόνια, τόσο μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας όσο και μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας, καθώς πραγματοποιήθηκε μια σύγκριση με το αντίστοιχο φόρουμ, και φυσικά όλες τις πληροφορίες για την ίδρυση και τον τρόπο λειτουργίας του Ελληνο-Γερμανικού Ιδρύματος. Το φόρουμ ήταν πολύ καλά οργανωμένο, προβάλλοντας ισότιμα και την ελληνική και τη γερμανική πλευρά, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για την ορθή λειτουργία μιας τέτοιου είδους συνάντησης. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ακούσαμε λιγότερο τη γερμανική πλευρά και τις ανησυχίες της, αλλά ακούστηκαν πολύ οι ελληνικές ανησυχίες, που είναι πολύ βασικό καθώς η Ελλάδα υστερεί κυρίως στο κομμάτι των ανταλλαγών».
Dimitris Amvrossiadis, Agrio Rodo

Text and Photos: Eugenia Chatziadamidou

 

 

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..