Τι καθορίζει στην πραγματικότητα τις ελληνογερμανικές σχέσεις; Πώς μπορούν σήμερα οι νέοι και οι νέες στη Γερμανία και στην Ελλάδα να δημιουργήσουν μια κοινή κληρονομιά και τι χρειάζονται, για να διευκολύνουν τη δημιουργία μιας αλληλέγγυας Ευρώπης;
Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικογένειας, Τρίτης Ηλικίας, Γυναικών και Νεολαίας και το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προσκαλούν συντονίστριες και συντονιστές ελληνογερμανικών συναντήσεων νέων, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε αυτά τα ζητήματα.
Το συνέδριο φωτίζει πολυάριθμες πτυχές των ιστορικών και πολιτικών σχέσεων αμφότερων των χωρών, ενώ συγχρόνως θέτει στο επίκεντρο τους νέους. Παρέχει τη δυνατότητα θέασης των ελληνογερμανικών σχέσεων από ποικίλες οπτικές γωνίες, μέσω συζητήσεων, εργαστηρίων και θεματικών επισκέψεων. Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα. Οι γλώσσες του συνεδρίου είναι η Γερμανική και η Ελληνική, καθώς θα υπάρχει διερμηνεία.
Στοιχεία συμμετοχής και εγγραφής
Στο συνέδριο μπορούν να συμμετάσχουν συντονιστές και συντονίστριες από τις ελληνογερμανικές συναντήσεις νέων, που έχουν εμπειρία στην ελληνογερμανική ανταλλαγή ή σχεδιάζουν κάποια συνάντηση στο άμεσο μέλλον. Δευτέρα 28 με Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στην Καθολική Ακαδημία Μονάχου, διεύθυνση: Kardinal Wendel Haus, Mandlstraße 23, 80802 Μόναχο.
Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Τα αεροπορικά έξοδα και τα έξοδα μετακίνησης των συμμετεχόντων από την Ελλάδα θα επιδοτηθούν με έως και 0,12 € ανά χιλιόμετρο απόστασης βάσει σχεδιαγράμματος διαδρομών.
Προθεσμία υποβολής εγγραφών: 13/04/2018. Εδώ θα βρείτε το έντυπο εγγραφής.
Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ακαδημία Georg-von-Vollmar e.V. σε συνεργασία με: το Βαυαρικό Δίκτυο Νεολαίας, IJAB – Ειδική Υπηρεσία Διεθνών Δραστηριοτήτων για τη Νεολαία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το Ίδρυμα Παλλάδιον, την VDGG – Ένωση Γερμανό- Ελληνικών Εταιριών.
Zum Beitrag auf Deutsch.