Τα γεγονότα στην Ελλάδα εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες ραγδαία. Πολλοί από όσους δραστηριοποιούνται, αναρωτιούνται ύστερα από το Μνημόνιο: Τι γίνεται τώρα με το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας;

Ο Rolf Stöckel, εντεταλμένος του Ομοσπονδιακού Γερμανικού Υπουργείου Οικογένειας, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεότητας για το Ίδρυμα Νεολαίας, απάντησε επί τούτου ως εξής: «Το Μνημόνιο σημαίνει καταρχήν, όπως ήδη έξι μήνες πριν και μετά από τις τελευταίες εκλογές, ότι για την ώρα οι διαπραγματεύσεις περί εγκαθίδρυσης του Ιδρύματος Νεολαίας δυστυχώς δεν θα μπορούν να συνεχιστούν. Προς το παρόν έχουμε όμως μια κοινή δήλωση με την πρώην και με την τωρινή κυβέρνηση ότι επιθυμούν το Ίδρυμα αυτό.»

Οι εταίροι προγραμμάτων από ελληνική και από γερμανική πλευρά πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουν με τα σχέδια τους και – όσο πάντα επιτρέπει η κατάσταση – να διεξάγουν τις δράσεις, που έχουν συμφωνίσει και προγραμματίσει

«Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα λάβουν χώρα πάλι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις κι αυτό εξαρτάταται από τις περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ευελπιστώ όμως ότι θα καταλήξουν η ΕΕ και η Ελλάδα συνολικά σε συμβιβασμούς και συμφωνίες. Οι εταίροι προγραμμάτων από ελληνική και από γερμανική πλευρά πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσουν με τα σχέδια τους και – όσο πάντα επιτρέπει η κατάσταση – να διεξάγουν τις δράσεις, που έχουν συμφωνίσει και προγραμματίσει. Διατίθεμαι ως εντεταλμένος και ως πρόσωπο επικοινωνίας για όλες τις απορίες περί του θέματος.»

Feel free to contact us here.

You can also find the German version of the statement on our blog.

Creative Commons Lizenzvertrag
Dieses Werk ist lizenziert unter einer Creative Commons Namensnennung – Nicht-kommerziell – Weitergabe unter gleichen Bedingungen 3.0 Deutschland Lizenz.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

Diese Seite verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden..